Seikkailuvarusteet

Tämä osio kertoo, mille tavaroille on olemassa erikoissääntöjä.

Ainespussi. Ainespussi on tiivis ja vedenpitävä nahkapussukka, jossa on lokerot loitsujen ainesosille. Ainesosat, joilla on joku tietty hinta (joka kerrotaan loitsun kuvauksessa) eivät mahdu ainespussiin.

Alkemistin tuli. Alkemistin tuli on jähmeää ja tarttuvaa tahnaa, joka syttyy tuleen altistuessaan ilmalle. Voit toimintona heittää tämän astian korkeintaan 8 metrin päähän, jolloin se hajoaa osuessaan kiinteään pintaan tai esineeseen. Heitä hyökkäysheitto (alkemistin tuli lasketaan improvisoiduksi aseeksi).

Osuessaan kohde kärsii 1n4 pistettä tulivahinkoa joka vuoronsa aluksi. Kohde voi yrittää sammuttaa tulen käyttämällä toiminnon ja yrittämällä VA 10 ketteryysheittoa.

Druidin talismaani. Druidin talismaani voi olla mistelin oksa, kuusesta tai muusta pyhästä puusta tehty taikasauva, elävästä puusta irrotettu sauva tai toteemi, jossa on sulkia, eläimen karvaa, luita ja hampaita.

Happopullo. Voit toimintona levittää tämän pullon sisällön viereesi tai heittää sen korkeintaan 8 metrin päähän, jolloin se hajoaa osuessaan kiinteään pintaan tai esineeseen. Heitä hyökkäysheitto (happopullo lasketaan improvisoiduksi aseeksi). Osuessaan kohde saa 2n6 pistettä vahinkoa.

Huputettu lyhty. Huputettu lyhty näyttää kirkasta valoa 12 metrin päähän ja himmeää valoa siitä 12 metriä eteenpäin. Sytyttämisen jälkeen lyhdyn öljy palaa 6 tuntia. Voit toimintona himmentää lyhdyn hupulla, jolloin se näyttää enää himmeää valoa viereesi.

Jalkapiikki. Voit toimintona levittää säkillisen jalkapiikkejä yhdelle 2x2 metrin alueelle. Minkä tahansa olennon, joka astuu alueelle, täytyy onnistua VA 15 ketteryyspelastusheitossa tai lopettaa liikkeensä kyseiselle alueelle ja samalla kärsiä 1 pisteen verran pistovahinkoa. Tämän vahingon jälkeen olennon kulkunopeus laskee 4 metrin verran siihen asti, kunnes se saa takaisin vähintään yhden osumapisteen.

Kahleet. Rautaisilla kahleilla voi sitoa pienen tai keskikokoisen olennon. Kahleista vapautumiseen vaaditaan onnistunut VA 20 voimakkuusheitto. Kahleet voi avata ilman avainta onnistuneella VA 15 ketteryysheitolla, jos avaajalla on varkaan työkalujen tiirikka käytössään. Kahleilla on 15 osumapistettä.

Kalastusvälineet. Kalastusvälinepaketissa on mukana puinen onkivapa, siimaa, pari kohoa, koukkuja, painoja, vieheitä ja pienet kalaverkot.

Kartan suojaputki. Tähän koteloon mahtuu rullattuna kymmenen paperia tai viisi pergamenttia.

Kaukoputki. Kohteet näkyvät kaksi kertaa suurempina. Kauppiaan vaaka. Vaa’an mukana tulee kilon verran punnuksia.

Ketju. Ketjulla on 10 osumapistettä. Kahlehdittu olento voi katkaista kahleet onnistuneella VA 20 voimakkuusheitolla.

Kiipeilyvälineet. Kiipeilyvarusteisiin kuuluu kiiloja, valjaat, kenkien jääraudat ja hansikkaat. Voit ankkuroida itsesi paikalleen, jolloin et voi pudota kuin 8 metriä valjaiden pysäyttäessä putoamisen. Et voi myöskään kiivetä 8 metriä ylemmäksi ankkurointipisteestä irroittamatta ankkuria.

Kuulia. Voit toimintona levittää nämä kuulat 4x4 metrin kokoiselle alueelle. Tuon alueen läpi kulkevan olennon tulee onnistua VA 10 ketteryyspelastusheitossa tai se putoaa maihin. Jos olento puolittaa kulkunopeutensa ja kulkee varovasti tämän alueen läpi, ei pelastusheittoa tarvita.

Kuivamuona. Kuivamuonaan kuuluu esimerkiksi kuivalihaa, kuivattuja hedelmiä, korppuja tai pähkinöitä. Kynttilä. Kynttilä valaisee tunnin ajan kirkkaasti kahden metrin päähän ja himmeästi yhden kahden metrin verran siitä eteenpäin.

Köysi. Köydellä on 2 osumapistettä. Köysiin sidottu olento voi katkaista köydet onnistuneella VA 17 voimakkuusheitolla. Lamppu. Lamppu valaisee kirkkaasti kuuden metrin päähän ja himmeästi kuusi metriä siitä eteenpäin. Lampun öljy palaa 6 tuntia.

Lukko. Lukon voi tiirikoida auki varkaan työkalujen tiirikkaa käyttäen onnistuneella VA 15 ketteryysheitolla. Pelinjohtajan päätöksellä hahmot voivat ostaa korkeammalla hinnalla vaikeammin tiirikoitavia lukkoja.

Lyhty. Lyhty valaisee kirkkaasti 24 metrin päähän ja himmeästi 24 metriä siitä eteenpäin. Lyhdyn öljy palaa 6 tuntia.

Maaginfokus. Maaginfokus on jokin maagisia voimia kanavoiva esine, kuten kristallipallo, kristalli, sauva tai taikasauva. Loihtija, noita tai velho voi käyttää maaginfokusta loitsufokuksena.

Muurinmurtaja. Saat +4 bonuksen voimakkuusheittoihin murtaessasi ovia muurinmurtajalla. Saat edun voimakkuus- heittoon, jos joku auttaa sinua muurinmurtajan käytössä.

Myrkkypullo. Voit levittää tämän pullon myrkyn yhteen viiltävään tai pistävään aseeseen tai kolmeen ammukseen. Levittäminen vaatii toiminnon käyttämisen. Kohteen, johon osutaan myrkytetyllä aseella, täytyy tehdä VA 10 sitkeyspelastusheitto. Jos pelastusheitto epäonnistuu, kohde kärsii 1n4 pistettä myrkkyvahinkoa. Myrkky kuivuu tehottomaksi 1 minuutissa.

Nuoliviini. Nuoliviiniin mahtuu 20 nuolta. Parannusjuoma. Parannusjuoma parantaa 2n4 + 2 osumapistettä. Parannusjuoman juominen vaatii toiminnon käyttämisen.

Pussi. Pussiin mahtuu esimerkiksi 20 lingon kiveä tai 50 puhallusputken nuolta tai jotain muuta.

Parantajan välineet.** Parantajan välineisiin kuuluu sidetarpeita, parantavia voiteita ja lastoitustarvikkeet. Parantajan välineitä voi käyttää kymmenen kertaa. Voit toimintona vakauttaa olennon, jolla on 0 osumapistettä ilman, etä sinun tarvitsee tehdä viisausheittoa (lääketiede).

Pullo pyhää vettä. Voit toimintona levittää tämän pullon sisällön 2x2 metrin alueelle viereesi tai heittää sen korkeintaan 8 metrin päähän, jolloin se hajoaa osuessaan kiinteään pintaan tai esineeseen. Heitä hyökkäysheitto (pullo pyhää vettä lasketaan improvisoiduksi aseeksi). Osuessaan kohde saa 2n6 pistettä vahinkoa, jos se on piru tai epäkuollut.

Temppeliritari tai paladiini voi pyhittää tavallista vettä pyhäksi vedeksi rituaalilla. Rituaali kestää tunnin, vaatii 25 kultarahan arvon edestä hopeajauhetta, ja rituaalin tekijän tulee käyttää ensimmäisen tason loitsuvaraus.

Pyhä symboli. Pyhä symboli edustaa kantajansa uskoa. Niitä voivat olla esimerkiksi amuletit, pyhäinjäännöslippaat ja symbolit kilvissä tai muissa esineissä. Temppeliritarit ja paladiinit voivat käyttää pyhää symbolia loitsufokuksena pitäessään sitä käsissään.

Ruokailuvälineet. Peltirasiassa on kuppi ja lusikkahaarukka. Rasian kantta voi käyttää lautasina tai yksinkertaisena paistinpannuna.

Soihtu. Soihtu palaa 1 tunnin ja valaisee kirkkaasti 8 metrin päähän ja himmeästi 8 metriä siitä eteenpäin. Soihtu tekee osuessaan 1 pisteen vahinkoa, jos käytät sitä lähitaisteluhyökkäykseen.

Sorkkarauta. Sorkkarauta antaa edun voimakkuusheittoihin, joissa vipuvarresta on hyötyä.

Sudenraudat. Voit käyttää toiminnon asettaaksesi ansan. Sudenrautojen ketju kiinnitetään puuhun tai maahan lyötyyn keppiin. Kun kohde astuu ansan painelaatalle, raudat sulkeutuvat. Olennon tulee onnistua VA 13 ketteryyspelastusheitossa tai se saa 1n4 pistovahinkoa ja ei voi enää liikkua. Olento voi käyttää toiminnon ja yrittää VA 13 voimakkuusheittoa vapautuakseen, tai joku toinen voi yrittää samaa heittoa vapauttaakseen olennon raudoista. Epäonnistuessaan olento saa 1 pisteen pistovahinkoa.

Suurennuslasi. Suurennuslasilla voi sytyttää tulen kirkkaalla säällä, kunhan käytössä on sytykkeitä. Tulen sytyttäminen tällä tavoin kestää 5 minuuttia Suurennuslasi antaa myös edun heittoihin, kun pitää tarkastella jotain pientä tai yksityiskohtaista.

Tulusrasia. Soihdun sytyttäminen tuluksilla vaatii toiminnon. Muunlaisen tulen sytyttäminen vie 1 minuutin.

Vasamakotelo. Tähän puiseen koteloon mahtuu 20 varsijousen vasamaa.

Vastamyrkky. Vastamyrkyn juominen antaa edun pelastusheittoihin myrkkyjä vastaan.

Vinssi. Vinssin avulla voi nostaa 4 kertaa painavampia taakkoja kuin voisit normaalisti nostaa.

Öljypullo. Voit toimintona levittää tämän pullon sisällön 2x2 metrin alueelle viereesi tai heittää sen korkeintaan 8 metrin päähän, jolloin se hajoaa osuessaan kiinteään pintaan tai esineeseen. Heitä hyökkäysheitto (öljypullo lasketaan improvisoiduksi aseeksi). Osuessaan kohde on öljyn peitossa. Jos öljyn peitossa oleva kohde kärsii tulivahinkoa ennen kuin öljy kuivuu (1 minuutissa), se kärsii lisäksi 5 pistettä vahinkoa palavasta öljystä.

Öljyn voi myös levittää maahan 2x2 metrin kokoiselle alueelle ja sytyttää palamaan. Öljy palaa kaksi kierrosta, ja jokainen alueella oleva olento saa 5 pistettä vahinkoa liikkuessaan palavalle alueelle tai lopettaessaan vuoronsa palavalla alueella.

Ammukset

EsineHintaPaino
Nuolet (20)1 kr0,5 kg
Puhallusputken nuolet (50)1 kr0,5 kg
Varsijousen vasamat (20)1 kr0,5 kg
Lingon kivet (20)4 kup0,5 kg

Maaginfokus

EsineHintaPaino
Kristalli10 kr0,5 kg
Kristallipallo20 kr1 kg
Vitsa10 kr1 kg
Sauva5 kr2 kg
Taikasauva10 kr0,5 kg
  

Druidin talismaani

EsineHintaPaino
Mistelinoksa1 kr-
Toteemi1 kr-
Puusauva5 kr2 kg
Puinen taikasauva10 kr0,5 kg

Pyhä symboli

EsineHintaPaino
Amuletti5 kr0,5 kg
Tunnus5 kr-
Pyhäinjäännöslipas5 kr1 kg

Varusteet

EsineHintaPaino
3 metrin seiväs5 kup3 kg
3 metrin tikkaat1 hr10 kg
Ainespussi25 kr1 kg
Alkemistin tuli (pullo)50 kr0,5 kg
Arkku5 kr10 kg
Ämpäri5 kup1 kg
Hakku2 kr5 kg
Happopullo25 kr0,5 kg
Helmitaulu2 kr0,5 kg
Hiomakivi1 kup0,5 kg
Hienot vaatteet15 kr6 lb.
Huputettu lyhty5 kr1 kg
Jalkapiikki (20 säkissä)1 kr1 kg
Kaapu1 kr2 kg
Kauppiaan vaaka5 kr1 kg
Kahleet2 kr3 kg
Kahden hengen teltta2 kr10 kg
Kalliopora10 kr5 kg
Kalastusvälineet1 kr2 kg
Kannu2 kup2 kg
Kartan suojaputki1 kr0,5 kg
Kaukoputki1,000 kr0,5 kg
Käsipeili5 kr0,5 kg
Kauha2 kr1 kg
Kengänpohjat (pari)1 kr-
Keppi tai piiskanvarsi1 kr0,5 kg
Ketju (3 metriä)5 kr5 kg
Kiila5 kup0,5 kg
Kiipeilyvälineet25 kr5 kg
Kirja25 kr2 kg
Kirjoitussetti5 kr1 kg
Kirves1 kr2 kg
Kiviä (20 kpl säkissä)1 kr5 kg
Kokkiapulainen2 kr2 kg
Kori4 hr1 kg
Kuivamuona (1 päiväksi)5 hr1 kg
Kuulia (1,000 kpl säkissä)1 kr1 kg
Kulkunen1 kr-
Kynttilä1 kup-
Läjä vaatteita (10 vaatekappaletta)2 kr1 kg
Lapio2 kr2 kg
Lasipullo2 kr1 kg
Lekakirves5 kr7 kg
Liitu1 kup-
Loitsukirja50 kr1 kg
Lukko10 kr0,5 kg
Lusikka1 kr0,5 kg
Lyhty10 kr1 kg
Makuupussi1 kr3 kg
Matkavaatteet2 kr2 kg
Muste (pieni pullo)10 kr-
Muurinmurtaja4 kr15 kg
Myrkkypullo100 kr-
Naamiaisasu5 kr2 kg
Näytepullo1 kr-
Öljypullo1 hr0,5 kg
Pada2 kr5 kg
Pari sukkia1 kr-
Parannusjuoma50 kr0,5 kg
Parfyymi (pullo)5 kr-
Parantajan välineet5 kr1 kg
Pergamentti (yksi liuska)1 hr-
Pihdit1 kr1 kg
Pilli5 kup-
Pora10 kr5 kg
Pullo pyhää vettä25 kr0,5 kg
Pussi5 hr0,5 kg
Pyyhe1 kr0,5 kg
Rautapiikki (10)1 kr2 kg
Reppu2 kr2 kg
Ruokailuvälineet2 hr0,5 kg
Saippua2 kup-
Salamanvaraspuvut5 kr1 kg
Sankariuskomus5 kr0,5 kg
Säkki1 kup0,5 kg
Sinettisormus5 kr-
Sinettivaha5 hr-
Soihtu1 kup0,5 kg
Sudenraudat5 kr10 kg
Sorkkarauta2 kr2 kg
Suurennuslasi100 kr-
Suutin1 kup-
Tarttumiskoukku2 kr2 kg
Tiimalasi25 kr0,5 kg
Tulusrasia5 hr0,5 kg
Tynnyri2 kr30 kg
Vasama1 kr1 kg
Vasamakotelo1 kr0,5 kg
Vasara1 kr1 kg
Vastamyrkkypullo50 kr-
Vesileili (täytenä)2 hr2 kg
Vinssi1 kr2 kg
Viltti5 hr1 kg
Viuhka1 kr0,5 kg
Yksi nuoli1 kr-
Öljylamppu5 hr1 kg

Kantovälineiden kapasiteetti

KantovälineKapasiteetti
Reppu*30 litraa/15 kiloa tavaraa
Tynnyri150 litraa nestettä/kiinteää ainetta
Kori60 litraa/20 kiloa tavaraa
Pullo½ litraa nestettä
Ämpäri10 litraa nestettä/kiinteää tavaraa
Arkku300 litraa/150 kiloa tavaraa
Taskumatti tai kolpakko½ litraa nestettä
Kannu3 litraa nestettä
Pata3 litraa nestettä
Pussi5 litraa/3 kiloa tavaraa
Säkki25 litraa/15 kiloa tavaraa
Näytepullo0,5 dl nestettä
Vesileili2 litraa nestettä

* Voit myös sitoa esineitä, kuten makuupussin tai köysinipun repun ulkopuolelle.


Edellinen Seikkailuvarusteet

Seuraava Työkalut