Työkalut

Työkalu on väline, jonka avulla jonkin asian luominen, rakentaminen tai korjaaminen on mahdollista. Voit saada pätevyyden jonkin työkalun käyttöön hahmoluokasta, taustasta tai lajista.

Työkalupätevyys tarkoittaa sitä, että voit lisätä pätevyysbonuksesi ominaisuusheittoihin kyseisellä työkalulla työskennellessäsi.

Pätevyys jonkin työkalun käyttöön ei ole sidottu mihinkään tiettyyn ominaisuuteen, koska se kuvastaa laaja-alaisempaa tietämystä. Pelinjohtaja voi esimerkiksi pyytää sinua tekemään ketteryysheiton, kun kaiverrat hienoa yksityiskohtaa puunkaivertajan työkaluilla tai voimakkuusheiton, kun työstät äärimmäisen kovaa puuta.

Käsityöläisen työkalut. Näillä työkaluilla pystytään harjoittamaan jotain tiettyä käsityöläisammattia. Käsityöläisen työkaluissa on listattuna useamman ammatin työkaluja. Työkalupätevyys antaa sinun lisätä pätevyysbonuksesi ominaisuusheittoihin, jotka liittyvät kyseisen ammatin harjoittamiseen. Jokainen käsityöläisen työkalu vaatii oman pätevyytensä.

Myrkynkeittäjän välineet. Näissä välineissä on astioita ja aineksia myrkkyjen valmistamista varten. Työkalupätevyysmyrkynkeittäjän välineisiin antaa sinun lisätä pätevyysbonuksesi ominaisuusheittoihin, kun valmistat myrkkyjä.

Navigoijan instrumentit. Näillä työkaluilla pystyt määrittelemään sijaintisi merellä sekä asettamaan laivan kulkusuunnan ja reitin. Mikäli on mahdollisuus eksyä merille, voit näiden työkalujen avulla lisätä pätevyysbonuksesi mihin tahansa ominaisuusheittoon sen välttämiseksi.

Rohdospussi. Tämä työkalusetti pitää sisällään sakset, morttelin ja laajan valikoiman lääkinnällisiä yrttejä ja muita aineksia. Tämän työkalupätevyyden avulla voit lisätä pätevyysbonuksesi sekä yrttien tunnistamiseen että rohtojen valmistamiseen. Tämä pätevyys vaaditaan vastamyrkkyjen ja parannusjuomien valmistamiseen

Soitin. Työkalupätevyydellä johonkin soittimeen voit lisätä pätevyysbonuksesi ominaisuusheittoihin, jotka liittyvät kyseiseen soittimeen. Bardi voi käyttää soitinta myös talismaanina loitsimista varten. Jokainen soitin vaatii oman pätevyytensä.

Uhkapeli. Nämä työkalut käsittävät pelivälineet useimpiin rahapeleihin, kuten nopat käärmeensilmän pelaamiseen tai korttipakan peikkotikkiä ja velhonventtiä varten. Kortit ja nopat vaativat molemmat oman erillisen työkalupätevyyden.

Valeasutarvikkeet. Tässä pussukassa on meikkejä, hiusväriäja pieniä lisävarusteita, joilla voit muokata ulkonäköäsi. Pätevyys valeasutarvikkeissa antaa pätevyysbonuksesi kaikkiin ominaisuusheittoihin luodessasi valeasua.

Varkaan työkalut. Tässä työkaluvalikoimassa on pieni viila, pieni peili metallikahvalla, tiirikkasetti, sakset ja pienet pihdit.

Pätevyys varkaan työkaluissa antaa pätevyysbonuksesi kaikkiin ominaisuusheittoihin ansoja purkaessa tai lukkoja auki tiirikoidessa.

Väärentäjän työkalut. Tässä pienessä tarvikelaatikossa on papereita, kyniä, musteita sinettivahaa ja sinettejä sekä lehtikultaa ja hopeaa. Kaikki edellä mainitut ovat tarvikkeita virallisten asiakirjojen väärentämiseen. Pätevyys väärentäjän työkaluissa antaa pätevyysbonuksesi kaikkiin ominaisuusheittoihin yrittäessäsi luoda uskottavia väärennöksiä.

Työkalujen hinnat

Käsityöläisen työkalut

EsineHintaPaino
Alkemistin työvälineet50 kr4 kg.
Kalligrafin välineet8 kr2 kg
Kankurin työkalut1 kr2 kg
Kartoittajan välineet5 kr3 kg.
Kokin keittiövälineet30 kr4 kg.
Kultasepän työkalut6 kr1 kg
Lasinpuhaltajan työkalut25 kr2 kg
Maalarin tarvikkeet10 kr2 kg
Muurarin työkalut10 kr4 kg
Nahkurin työkalut10 kr2 kh
Nikkarin työkalut50 kr5 kg.
Oluenpanijan tarvikkeet20 kr4 kg.
Puunkaivertajan työkalut1 kr2 kg
Puusepän työkalut15 kr3 kg
Savenvalajan työkalut10 kr1 kg
Sepän työkalut20 kr4 kg
Suutarin työkalut1 kr2 kg
Valeasutarvikkeet25 kr1 kg
Väärentäjän työkalut15 kr1 kg

Uhkapeli

EsineHintaPaino
Korttipakka5 hr0 kg
Nopat1 hr0 kg

Soitin

EsineHintaPaino
Huilu2 kr0,5 kg
Kantele25 kr2 kg
Kitara2 kr2 kg
Luuttu35 kr1 kg
Lyyra30 lr1 kg
Panhuilu12 kr0,5 kg
Rumpu6 kr1 kg
Säkkipilli30 kr2 kg
Torvi3 kr1 kg
Viulu30 kr1 kg

Muut työkalut

EsineHintaPaino
Ennustajan työkalut5 hr-
Myrkynkeittäjän välineet50 kr1 kg
Navigoijan instrumentit25 kr1 kg
Rohdospussi5 kr1 kg
Varkaan työkalut25 kr0,5 kg

Edellinen Työkalut

Seuraava Valmispakkaukset