Haarniskat ja kilvet

Näet haarniskataulukosta yleisimmät fantasiamaailmoissa käytetyt haarniskat sekä niiden hinnat, painot ja muut ominaisuudet.

Haarniskakoulutus. Kuka tahansa osaa pukea haarniskan ylleen ja kiinnittää kilven käteensä, mutta niiden kanssa tehokas toimiminen vaatii koulutusta ja totuttelua. Hahmoluokkasi voi antaa sinulle pätevyyden joidenkin haarniskatyyppien käyttämiseen.

Jos pidät päälläsi haarniskaa, jonka käyttämiseen sinulla ei ole pätevyyttä, saat haitan ketteryyteen tai voimakkuuteen liittyviin ominaisuusheittoihin, pelastusheittoihin ja hyökkäysheittoihin, etkä voi myöskään loitsia haarniska päälläsi.

Puolustus (PL). Haarniska ja kilpi määrittävät puolustuksesi perustan.

Voimakkuus. Raskaat panssarit hidastavat hahmoa, jolla ei ole tarpeeksi voimaa sen kantamiseen. Jos haarniskataulukossa lukee voimakkuus 13 tai voimakkuus 15 ja voimakkuutesi ei täytä tuollaista vaatimusta, nopeutesi hidastuu neljällä metrillä.

Hiipiminen. Jos haarniskataulukossa lukee ”Haitta”, saa hahmo haitan ketteryysheittoihin (hiipiminen).

Kilvet. Kilven käyttäminen korottaa puolustustasi kahdella pisteellä.

Haarniskat

Kevyt panssariHintaPuolustus (PL)VoimakkuusHiipiminenPaino
Topattu panssari5 kr11 + KET-Haitta4 kg
Nahkapanssari10 kr11 + KET--5 kg
Kovetettu nahkapanssari45 kr12 + KET--6 kg
Keskiraskas panssariHintaPuolustus (PL)VoimakkuusHiipiminenPaino
Turkis10 kr12 + KET (max 2)--6 kg
Ketjupaita50 kr13 + KET (max 2)--10 kg
Suomupanssari50 kr14 + KET (max 2)-Haitta20 kg
Rintapanssari400 kr14 + KET (max 2)--10 kg
Puolipanssari750 kr15 + KET (max 2)-Haitta 20 kg
Raskas panssariHintaPuolustus (PL)VoimakkuusHiipiminenPaino
Rengaspanssari30 kr14-Haitta20 kg
Ketjupanssari75 kr16VOI 13Haitta25 kg
Vannepanssari200 kr17VOI 15Haitta27 kg
Levyhaarniska1,500 kr18VOI 15Haitta30 kg

Kevyt panssari

Kevyet panssarit on tehty taipuisista ja ohuista materiaaleista, jotka antavat suojaa, mutta eivät heikennä liikkuvuutta. Saat lisätä ketteryysmuuttujasi kokonaan puolustukseesi käyttäessäsi kevyitä panssareita.

Topattu panssari. Topattu panssari koostuu tikatuista kangaskerroksista, joiden välissä on toppaus.

Nahkapanssari. Tämän panssarin rintapanssari ja olkasuojat on tehty öljyssä kovetetusta kovemmasta nahasta. Loput panssarista on pehmeämpää ja taipuisampaa nahkaa.

Kovetettu nahkapanssari. Kovetettu nahkapanssari on tehty kovasta ja joustavasta nahasta, jota on vahvistettu metalliniiteillä.

Keskiraskas panssari

Keskiraskaat panssarit tarjoavat kevyitä panssareita enemmän suojaa, mutta samalla rajoittavat käyttäjän liikkumista.

Käyttäessäsi keskiraskaita panssareita, voit lisätä puolustukseen ketteryysmuuttujasi, mutta sen maksimi on +2 (eli vaikka ketteryysmuuttujasi olisi +4, saat ketteryydestä vain +2 puolustukseen).

Turkis. Tämä karkea haarniska on tehty paksuista turkiksista. Yleensä näitä käyttävät barbaariheimot ja yksinkertaiset humanoidit.

Ketjupaita. Ketjupaita on toisiinsa kiinnitetyistä renkaista tehty panssaripaita, joka puetaan nahkapanssarin ja paksun kankaan väliin.

Suomupanssari. Suomupanssari on nahkapanssari, jonka päälle on kiinnitetty kalansuomujen muotoon metallilevyjä limittäin.

Rintapanssari. Rintapanssari koostuu metallisesta selkää, rintakehää ja keskivartaloa suojaavasta metallihaarniskasta ja raajoja sekä alavartaloa suojaavasta nahkahaarniskasta.

Puolipanssari. Puolipanssari koostuu muotoon taotuista irtometallilevyistä, jotka suojaavat suurinta osaa käyttäjän kehosta. Jalkojen suojana on metalliset säärisuojat, jotka kiinnitetään nahkahihnalla.

Raskas panssari

Raskaat panssarit tarjoavat eniten suojaa kaikista panssarityypeistä. Ne peittävät koko kehon ja ne on suunniteltu kestämään monenlaisia hyökkäyksiä.

Raskasta panssaria käytettäessä et voi lisätä ketteryysmuuttujaasi puolustukseen. Toisaalta et kärsi negatiivisesta ketteryysmuuttujastakaan.

Rengaspanssari. Rengaspanssari on nahkapanssari, johon on ommeltu raskaita metallirenkaita. Renkaat suojaavat kirveen ja miekan iskuilta. Rengaspanssari on heikompi kuin ketjupanssari, ja yleensä sitä pitävät soturit, joilla ei ole varaa parempaan panssariin.

Ketjupanssari. Ketjupanssari koostuu topastusta aluspanssarista, jonka päälle puetaan yhteenliitetyistä metallirenkaista koostuva pitkä panssari ja hansikkaat.

Vannepanssari. Tämä panssari koostuu nahkapanssarista, jonka päälle on laitettu vaakasuuntaisia metallisuikaleita. Taipuisa ketjupanssari suojaa käyttäjän nivelkohtia.

Levyhaarniska. Levyhaarniska koostuu muotoilluista toisiinsa liittyvistä metallipaloista, jotka peittävät koko kehon. Haarniskaan kuuluu hansikkaat, raskaat saappaat, visiirikypärä ja topattu asu, joka puetaan metallihaarniskan alle.

Haarniskan pukeminen ja riisuminen

Haarniskan pukemis- ja riisumisajat on jaoteltu haarniskatyypeittäin. Haarniskan riisumisajan voi puolittaa, jos sinulla on avustaja.

Kevyen panssarin voi pukea ja riisua 1 minuutissa.

Keskiraskaan panssarin voi pukea 5 minuutissa ja riisua 1 minuutissa.

Raskaan panssarin voi pukea 10 minuutissa ja riisua 5 minuutissa.

Kilven laittaminen paikalleen ja poisotto kestää yhden toiminnon ajan.


Edellinen Varusteet

Seuraava Aseet